Soi italian obtinut de Departamentul de Culturi Pomicole al Universitatii Bolognia da S. Lugli e S. Sansavini. Deriva dintr-o polenizare libera cu Burlat (PC. UE n.1.542/2001)
ARBORE :
- vigoare: medie
- aspect: mediu-estins
- Productivitate : ridicata
- Înflorire : medie tarziu
- Polenizatori : soi autofertil
MATURARE :
- Epoca : 11 zile dupa Burlat
- Uniformitatea : buna
FRUCTE :
- Forma : cordiforma
- Dimensiuni : mari
- Coada : medie-lung
- Culoarea pielii : rosu briliant inchis
- Pulpa : consistenta medie
- Gust : foarte bun
- Sensibilitate la ploaie : medie
GREUTATEA MEDIE ȘI INDICI MEDII
greutate medie ( g ) 11.6
zaharuri exprimat în grade Brix 16.7
duritate tip penetrometru 2,5 mm ( g/cm2 ) 310
Aciditate(g/l) 11.3
CONCLUZII
Varietate de auto-fertila, caracterizata de un rod-mediu timpuriu și buna productivitate. Fructul este de dimensiune mare, gust bun, textura medie și colorat luminos.
Utilizarea de preferat cu portaltoi, care induc o anumită forță pentru a promova dimensiunea chiar și în caz de productivitate mare. Pare a fi o solutie sigură pentru coacerea medie timpurie destinat sa completeze sau să înlocuiască alte soiuri.