Soi de origine obtinuta si selectionata in Dipartimento di Colture Arboree dell’Università di Bologna da S. Lugli, R. Correale e Mi. Grandi , din seminte originale DCA BO B5D23 si cultivat in camp experimental in perioada 2008-2012 portaltoi G6 Gi148/2. Brevet Ue n.2012/1160.
ARBORE :
- vigoare: medie elevata
- aspect: ramificatii bune
- Productivitate : buna si constanta
- Înflorire : precoce
- Polenizatori : Sweet Gabriel™ PA3UNIBO*, Sweet Saretta™ PA5UNIBO*.
MATURARE :
- Epoca : medie uniforma 18-20 zile dupa Burlat
- Uniformitatea : tinuta buna a fructelor in perioada coacerii
FRUCTE :
- Forma : cordiforma simetrica
- Dimensiuni : calibru 32-34 mm
- Coada : lunga
- Culoarea pielii : rosu briliant
- Pulpa : carnoasa suculenta si foarte dulce bine echilibrata
- Gust : foarte bun cu un nuvel bun de aciditate
- Sensibilitate la ploaie : medie
GREUTATEA MEDIE ȘI INDICI MEDII
greutate medie ( g ) 12-14
zaharuri exprimat în grade Brix na
duritate tip penetrometru 2,5 mm ( g/cm2 ) na
Aciditate(g/l) na
CONCLUZII
Soi foarte interesant pentru perioada de centru a recoltarii si cu o productie excelenta prezentand bune caracteristici organoleptice.